Canakkale Forum ST Şehitler Diyarı 18 Mart Çanakkale 17



Sitemize Kayıt Olmanız 2 Dk'nızı Almaz! Lütfen Sitemize Kayıt Olun ve Üye Olmanın Faydalarından Sizde Yararlanın!

Canakkale Forum ST Şehitler Diyarı 18 Mart Çanakkale 17

Çanakkale Savaşlari, Çanakkale Haberleri, Çanakkale Resimleri, Çanakkale Videoları, Çanakkale Bilgiler, Çanakkalede Turizm, Canakkale İlçeleri, Rehberlik

Değerli Dostlar Tarihe Adını Kazımış Olan Çanakkalemizi Tanıtmak İçin Kurduğumuz Bu Siteye Hoşgeldiniz...
Sitemizden Yararlanabilmek için lütfen Üye Olunuz.. Sitemizde Emeklerin boşa Gitmemesi Açısından Gizli Mesaj Uygulaması Yapılmaktadır..
Moderatör Olmak İsteyen Arkadaşlar Başvuru Yapmak İçin Burayı Tıklayabilirsiniz

Giriş yap

Şifremi unuttum

Arama Motoru

Özel Arama

Anket

Sitemizi Nerden Buldunuz?
67% 67% [ 4 ]
0% 0% [ 0 ]
0% 0% [ 0 ]
0% 0% [ 0 ]
33% 33% [ 2 ]
0% 0% [ 0 ]
0% 0% [ 0 ]

Toplam Oylar : 6

Tarihte Bugün


Tarihte Bugün v.7.0

Istatistikler

Kullanıcılarımız toplam 1370 mesaj attılar bunda 1059 konu

Toplam 174 kayıtlı kullanıcımız var

Son kaydolan kullanıcımız: ömer.1905

Haftanın en aktif yollayıcıları

Facebookta Paylaş

(( Canakkale Forum ST ))

Hava Durumu

CANAKKALE

RSS akısı


Yahoo! 
MSN 
AOL 
Netvibes 
Bloglines 

Anahtar-kelime


    Çanakkale'den Yemek Tarifleri

    Paylaş
    avatar
    ÇaNaKKaLeLi
    WeBMaSTeR
    WeBMaSTeR

    Erkek
    Kova
    Ejderha
    Mesaj Sayısı : 1089
    Doğum tarihi : 17/02/88
    Yaş : 30
    Nerden : Çanakkale
    İş/Hobiler : Öğrenci
    Lakap : Acar
    Tecrübe Puanı : 2579
    Rep Puanı : 14
    Kayıt tarihi : 25/09/08
    Takımınız :
    Ruh Haliniz :


    default Çanakkale'den Yemek Tarifleri

    Mesaj tarafından ÇaNaKKaLeLi Bir C.tesi Eyl. 26, 2009 8:48 pm

    Çanakkale'den Yemek Tarifleri

    Asma yaprağında sardalye

    Malzemeler:

    16 adet büyük sardalye
    16 adet salamura asma yaprağı
    1/2 su bardağı rafine yağ
    1 tatlı kaşığı tuz
    1 çorba kaşığı limon suyu
    1 adet limon (dörde bölünmüş)

    Hazırlanışı:

    Asma yapraklarının her iki tarafı yağlanır. Balıklar tuzlanıp üzerine
    limon suyu ve yağ dökülür. Sardalyeler birer asma yaprağına
    yerleştirilip, balıkları örtecek şekilde rulo yapılır. Beş dakika kadar
    ızgarada pişirilir. Dörde bölünmüş limon ile süslenerek servis yapılır.


    Peynir Helvası

    Malzemeler:

    1 kg. koyun sütünden yapılmış peynir
    200 gr. irmik
    3 adet yumurta sarısı
    1.5 kg. şeker
    200 gr. peynir

    Hazırlanışı:

    Peynir, irmik ve yumurta sarıları bir tencerede karıştırılarak hafif
    hararetli ateşte eritilir. Piştikten sonra 200 gr. peynir daha
    eklenerek biraz daha ateş üzerinde tutulur. Soğuyunca üzerine toz şeker
    konup karıştırılır. tepsiye dökülerek fırına verilir.


    Yoğurtlu kavurma

    Malzemeler:

    1 kg kuzu kuşbaşı
    4 orta boy kuru soğan
    2,5 kahve fincanı sıvı yağ
    2,5 kahve fincanı yoğurt
    1 baş sarımsak
    Yarım demet maydanoz
    8-10 adet sivri biber
    1-2 adet domates
    1,5 su bardağı sıcak su
    Tuz

    Hazırlanışı:

    Sıvıyağı iyice kızdırın. Kuşbaşı eti ilave edip kavurun. Soğanları
    yarım halkalar halinde doğrayıp etlere ekleyin. Soğanla eti birlikte
    ağır ateşte 20 dakika pişirin. Doğranmış yeşil biberleri ve bir bardak
    sıcak suyu etlere ilave edin. Suyunu çekip etler yumuşadığında yarım
    bardak su daha ekleyip biraz daha pişirin. Domateslerin kabuklarını
    soyup küçük küpler halinde doğrayın. Maydanozu ince ince kıyıp
    domateslerle birlikte yemek suyunu çektikten sonra etlere ilave edin.
    Bir süre daha pişirip ocaktan alın. Sarımsakları soyup dövdükten sonra
    yoğurtla karıştırın. Kavurmayı servis tabağına aldıktan sonra üzerine
    sarımsaklı yoğurt gezdirin. Kırmızı toz biberi yağda kızartıp üzerine
    gezdirirseniz daha farklı bir lezzet elde edersiniz.



      Forum Saati Ptsi Ağus. 20, 2018 11:24 am